Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Doornenburgsestraat in Gendt 6691 HB

Doornenburgsestraat

6691 HB Gendt
Koopsom € 325.000,- v.o.n.
Te koop

Omschrijving

Doornenburgsestraat ongenummerd / bij huisnummer 31 – 33 te 6691 HB  GENDT.
 
OMGEVING:
 
“Hulhuizen”, een buurtschap ten oosten van de dorpskern van Gendt.
 
Rond 1900 een vissersdorp met een rijke historie. Thans een buitenwijk met een landelijk karakter en eigen identiteit. Een heerlijke plaats om te...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Doornenburgsestraat ongenummerd / bij huisnummer 31 – 33 te 6691 HB  GENDT.
 
OMGEVING:
 
“Hulhuizen”, een buurtschap ten oosten van de dorpskern van Gendt.
 
Rond 1900 een vissersdorp met een rijke historie. Thans een buitenwijk met een landelijk karakter en eigen identiteit. Een heerlijke plaats om te wonen. Dichtbij alle voorzieningen en natuurgebieden, rustig maar toch ook kindvriendelijk. Het heeft zelfs een fantastische speeltuin. Een geliefde omgeving bij jong en oud.
 
Centraal in dit buurtschap bevindt zich op een prachtige locatie een voormalig interieur- en scheepsbetimmeringsbedrijf. De activiteiten worden thans elders uitgevoerd. De locatie wordt herontwikkeld. Behoudens de statige woonboerderij worden alle overige opstallen gesloopt en het vrijgekomen terrein geschikt gemaakt voor twee fantastische bouwkavels.
 
Een eigen droomhuis realiseren is de wens van velen. Deze droom kan nu werkelijkheid worden. En wat het bouwen van een huis betreft, de plaats is allesbepalend. Deze kun je in principe maar een keer kiezen. En laat het hier nu perfect zijn. Centraal in het knooppunt Arnhem – Nijmegen, vrij maar niet afgelegen. Vraag de bewoners in de straat en ze zullen allemaal beamen dat er in Gendt eigenlijk geen fijnere plaats bestaat.
 
BESTEMMINGSPLAN:
 
Om de bouwkavels te realiseren, wordt het bestemmingsplan aangepast. Het beeldkwaliteitsplan en inrichtingsplan zijn opgesteld en alle benodigde onderzoeken uitgevoerd. De procedure tot wijziging van het bestemmingsplan is opgestart en alle vereiste stukken zijn ingediend bij de gemeente Lingewaard.
 
Deze stukken zijn thans in behandeling. De gemeente verleent haar volle medewerking. Binnenkort zal het plan worden gepubliceerd in het plaatselijke nieuwsblad ‘Het Gemeente Nieuws’.
 
De verwachting is dat het bestemmingsplan (uiterlijk) medio 2019 zal zijn gewijzigd.
 
De bouwkavels beschikken t.z.t. over een dubbele bestemming, te weten “Wonen” en “Agrarisch met waarden – Oeverwallen”. Binnen de bestemming Wonen zijn de kavels voorzien van een ruim bouwvlak.
 
Binnen dit bouwvlak mag één vrijstaande woning worden gerealiseerd met een maximale inhoud van 850 m³ en een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 4,5 en 9 meter.
 
Naast de realisatie van een woonhuis kan bij elke woning een bijgebouw worden opgericht. De oppervlakte van dit bijgebouw mag maximaal 75 m² bedragen, met een maximale goot- en bouwhoogte van respectievelijk 3,5 en 7 meter. In overleg met de ontwerper van de ruimtelijke inpassing (architectenbureau) kan mogelijk een grotere garage/schuur worden gebouwd. Eventuele aanpassingen van het inrichtingsplan zijn tot het moment van de definitieve vaststelling bespreekbaar.
 
OPLEVERING:
 
De kavels worden schoon opgeleverd. D.w.z. de huidige bedrijfsruimtes worden gesloopt en het terrein wordt vrij van pui, overige resten en geëgaliseerd overgedragen. Het bestaande weiland en tevens toekomstig bouwperceel wordt in de huidige staat geleverd.
 
De hierna genoemde perceeloppervlaktes zijn (gedeeltelijk) indicatief. Kadastrale uitmeting geschiedt voor rekening verkoper.
 
Koper dient zelf zorg te dragen voor de navolgende zaken, te weten:
-aansluiting nutsvoorzieningen;
-aansluiting gemeentelijke riolering (persleiding);
-aanvraag omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning):
-terreininrichting en tuinaanleg.
 
TYPE WOONHUIS / BEELDREGELS NIEUWBOUW:
 
Om een beeld te krijgen van het te bouwen type woonhuis, zijn enkele foto’s toegevoegd van modelwoningen. Het zijn uiteraard voorbeelden en bieden slechts een houvast.
 
In het beeldkwaliteitsplan is o.a. de navolgende omschrijving opgenomen: “De architectuur heeft een landelijk karakter en is hedendaags uitgevoerd met traditionele materialen en stijlelementen. De detaillering is sober, maar hoogwaardig/ambachtelijk”.
 
PERCEELOPPERVLAKTES EN KOOPSOMMEN:
 
-Bouwkavel 1 (links naast bestaande woonboerderij):
***Oppervlakte: circa 3.408 m²;
***Koopsom: € 325.000,- v.o.n.
 
-Bouwkavel 2 (rechts naast bestaande woonboerderij):
***Oppervlakte: 4.865 m²;
***Koopsom: € 375.000,- v.o.n.
 
AANVAARDING:
 
In overleg.
 
INFORMATIE:

Voor een drone video, kijk dan onder media van dit object.
 
Voor vragen of aanvullende informatie: Klarenbeek Vastgoed, telefoon: 0481 – 48 31 22 of info@klarenbeekvastgoed.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 325.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 3408 m² Kadasteroppervlakte 3408 m² Kadastrale gegevens Gemeente Gendt Sectie E Perceelnummer 648 Oppervlakte 3408 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
U kunt de brochure hier downloaden

Reageer op een huis

Ben je nieuwsgierig geworden naar een huis? Laat het ons weten en wij vertellen je graag meer.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.