Mijn favorieten

Ik ga een huis kopen. Heb ik dan wel een makelaar nodig?

Een huis kopen was de afgelopen twee jaar een feest. De huizenprijzen en de hypotheekrente waren enorm laag. Voor de rentes geldt dit nog steeds. Maar de vraag naar huizen is inmiddels zo hoog dat de prijzen flink zijn gestegen. Voor jou als koper is het een stressvolle tijd. Verkoopmakelaars benadrukken nog eens extra hoe gewild een woning is en dat je er snel bij moet zijn. Hoe voorkom je dan dat je te snel beslist, of teveel betaalt? En hoe kan een aankoopmakelaar je daarbij helpen? Onze makelaar Moreno Joosten aan het woord.
 

Hoe voorkom ik dat ik teveel betaal voor een huis? 

Bij het kopen van je droomhuis komt emotie kijken. En wij zijn gevoelig voor schaarste: 'Als een huis heel populair is, dan moet het wel goed zijn!' Dit kan tot gevolg hebben dat je onnodig veel voor een huis betaalt. En juist daarbij kan aankoopmakelaar veel betekenen. Een makelaar handelt niet uit emotie en kan neutraal beoordelen hoeveel een huis waard is. Als koper is het heel fijn om iemand naast je te hebben die kennis heeft van de woningmarkt, goed is in onderhandelen en objectief naar een huis kijkt. In onderhandeling kan hij voor jou de beste prijs realiseren.

Huis kopen? Aankoopmakelaar helpt je met een woning kopen.

Hoe voorkom ik dat ik onder druk te snel beslis? 

In deze oververhitte markt wordt je vaak gedwongen om snel zaken te doen. De Vereniging Eigen Huis ziet dan ook steeds vaker dat mensen meer betalen voor een huis dan ze van plan waren, en uiteindelijk te hoge maandlasten hebben. Of dat ze de ontbindende voorwaarde financiering vergeten. Als dan de hypotheek niet rond komt, kunnen de boetes oplopen tot tienduizenden euro's. Laat je dus niet onder druk zetten om snel een koopbeslissing te nemen. 

Een aankoopmakelaar kan voorkomen dat je overhaaste beslissingen maakt. En dat je er zeker van bent dat je een goede koop doet. Ook ziet hij er op toe dat het contract klopt, en dat bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde financiering niet wordt vergeten.

 


"Laat je niet laat dwingen om iets te kopen waar je later spijt van krijgt."
 


Waar gaat die oververhitte markt naartoe?

"Ik verwacht dat de markt voorlopig nog wel turbulent blijft. Voor kopers wordt het steeds belangrijker om niet teveel druk te voelen tot snelle beslissingen. Laat je niet laat dwingen om iets te kopen waar je later spijt van krijgt. De rol van een aankoopmakelaar wordt hierin steeds belangrijker. Enerzijds om kopers snel op de hoogte te houden van nieuw aanbod. Anderzijds voor deskundig advies en begeleiding bij de koop."

 

Wat is mijn voordeel als ik de hulp in schakel van een NVM makelaar?

Komt er een nieuw huis in de verkoop? Dan zijn NVM makelaars als eerste op de hoogte, nog voordat het op Funda komt. En jij dus ook. Ook weet je met een NVM makelaar zeker dat je in deskundige handen bent. "Voor ons als NVM-makelaar zijn specifieke diploma’s en certificaten verplicht. Ook hebben wij door het jaar heen opleidingsdagen, zodat mijn kennis van de huizenmarkt altijd actueel is."
 

 
Aankoopmakelaar Moreno Joosten helpt je met een woning kopen


Benieuwd hoe ik je kan helpen met de koop van je huis?

Bel ons kantoor op 0481-483122 en stel gerust je vragen. Of maak een afspraak. Dan kom ik geheel vrijblijvend langs om je wensen te horen en  te kijken hoe ik hierbij kan helpen.

 

Maak een afspraak >


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring