Mijn favorieten

Zelf je huis verkopen via Facebook? Beter van niet!

Huizen worden al verkocht voordat ze op Funda staan. Er wordt ruim boven de vraagprijs geboden. Ook via Facebook kun je je huis prima verkopen. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van een makelaar in deze oververhitte woningmarkt? En wat is de meerwaarde van een makelaar die is aangesloten bij een brancheorganisatie? Onze makelaar Moreno Joosten aan het woord.

 

Heb ik wel een makelaar nodig? Ik kan mijn huis toch ook zelf op Facebook zetten?

Als verkoper is het goed om zoveel mogelijk kijkers/kopers over de vloer te krijgen. Zo is de kans groter dat er iemand langskomt die bereid is een hoge prijs te bieden. En als verkoper wil je toch de hoog mogelijke opbrengst voor jouw woning? Dan is Funda nog steeds het beste podium om een zo'n groot mogelijke doelgroep te bereiken. En dat kan via een verkoopmakelaar.

 

"Als verkoper wil je toch de hoog mogelijke opbrengst voor jouw woning?"Waar gaat die oververhitte huizenmarkt naartoe?

Het is lastig om te voorspellen. Toch heb ik wel een aantal verwachtingen. Zo lang de hypotheekrente nog laag blijft, zullen de huizenprijzen blijven stijgen. Dit lijkt aantrekkelijk voor verkopers. Toch gaan steeds meer verkopers twijfelen om hun huis te verkopen. Want het verkopen kan in sommige gevallen heel snel gaan. Dan is de druk hoger om zelf snel een huis te vinden dat echt bij je past, wat in deze markt heel lastig kan zijn.

 

"Steeds meer verkopers twijfelen om hun huis te verkopen. Want het verkopen kan in sommige gevallen heel snel gaan. Dan is de druk hoger om zelf snel een huis te vinden dat echt bij je past."
Als ik dan een makelaar in schakel, kan ik dan toch bepaalde dingen zelf doen?

Uiteraard kun je ook zelf een deel van het werk doen. Je hoeft niet alle diensten van de makelaar af te nemen. Je kunt samen afspreken dat je bepaalde onderdelen van het werk zelf doet. Ben jij bijvoorbeeld een goede fotograaf? Dan kun je misschien beter zelf de fotografie doen. Of heb je een taalknobbel? Schrijf dan zelf de woningteksten! 
 

Heb je nog een tip ter afsluiting voor huizenverkopers?

Een goede tip voor zowel kopers en verkopers als makelaars: blijf goed met elkaar communiceren. Zorg vooral dat alle partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten. En zet al jullie afspraken goed op papier. Maar blijf ook tijdens het hele verkooptraject met elkaar praten: uiteindelijk willen jullie allemaal een goede afronding van de koop of verkoop.

 

Weten wat je kunt verwachten van ons als verkoopmakelaar?

Ontdek hoe we jou helpen met een goede verkoop van je huis >
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring